Як очистити духовку від жиру та нагару швидко та легко

  1. Сода та оцет: Суміш соди та оцту - чудовий засіб для видалення нагару. Спочатку розпиліть оцет по всій поверхні духовки, а потім розподіліть соду по всій площі. Залиште на кілька годин або навіть на ніч. Потім протріть поверхню м'якою губкою або тряпкою і змийте водою.

  2. Лимонний сік: Невелика кількість лимонного соку також може допомогти видалити жир та нагар. Просто намажте поверхню духовки лимонним соком і залиште на деякий час. Потім протріть забруднені ділянки губкою або тряпкою і змийте водою.

  3. Пінка для чищення духовок: У магазинах є спеціальні засоби для очищення духовок, які можуть швидко видаляти нагар і жир. Достатньо нанести пінку на забруднені ділянки, зачекати декілька хвилин, а потім протерти губкою або тряпкою.

  4. Парова обробка: Ще один ефективний спосіб - використання пару для видалення нагару. Нагрійте духовку до 100°C, а потім вимкніть її і підійміть температуру до максимуму. Після цього відкрийте дверцята духовки і дайте пару розчинити нагар. Потім протріть поверхню губкою або тряпкою і змийте водою.

  5. Спеціальні очисники: У магазинах також продаються спеціальні очисники для духовок, які допоможуть вам швидко та ефективно видалити нагар та жир. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці для найкращого результату.

Не забудьте зберігати безпеку під час очищення духовки, завжди носіть рукавички та робіть це в добре провітрюваному приміщенні. Насолоджуйтеся своєю чистою духовкою! 🧼



1 коментар:

  1. Как почистить духовку с помощью мыльного пара?

    В горячей воде разведите немного хозяйственного мыла или моющего средства для посуды, налейте его в противень и поставьте в духовку. Таким же раствором протрите и стенки в духовом шкафу. Далее плотно закройте дверку и выставьте температуру на 100-120 градусов. Подождите 25-30 минут, выключите духовку и, открыв дверку, дайте ей немного остыть. Затем возьмите влажную тряпку и интенсивными движениями оботрите все поверхности духовки. Грязь и жир должны удалиться без труда.

    ВідповістиВидалити